Schudden met die billen!

 

http://www.gazetbergenopzoom.nl/nieuws/algemeen/115264/schudden-met-die-billen-

“Stamp met je voeten, draai in ’t rond en schudden met die billen!” Jac. van den Elshout van dansschool Jac. Danst geeft les aan ‘zijn’ g-dansers in zijn eigen dansschool, op de Mytylschool in Roosendaal en basisschool De Kameleon (speciaal onderwijs) in Bergen op Zoom.

Bergen op Zoom – Dansen is goed voor iedereen, maar speciaal voor mensen met een beperking, vindt Jac. “Dansen is fysiek maar ook mentaal goed. Het combineert beweging met muziek, waardoor ook het gevoel voor ritme, telling en geheugen getriggerd worden. En het is nog leuk ook.”

Bij de Mytylschool heeft hij twee groepen. “Voor de ene groep gaat het vooral om bewegen en leuk bezig zijn, de andere groep kan ik echt dansen leren. Op een eenvoudige manier: zo dans ik bijvoorbeeld vaak in verhaaltjes. Een zo’n verhaaltje is de appelmoesdans. Eerst plukken we de appels uit de boom, we malen ze fijn en doen ze in een potje. Op die manier kunnen de kinderen de bewegingen beter onthouden.”

De ouders dansen mee met hun kinderen. “Op een gegeven moment merkte ik dat ik te weinig handjes had. Dan ging de een er vandoor, en de ander zat ondertussen op het klimrek. Een vader kwam altijd al om met zijn zoon, die niet kan lopen, te dansen. Ik heb de andere ouders gevraagd om dat ook te doen, en nu komen ze bijna allemaal meedansen op maandagmiddag. Sindsdien gaat het stukken beter.”

Op woensdagmiddag heeft hij in zijn dansschool aan de Buitenvest twee g-dansertjes. “Dewy en Sharon, overgebleven uit een project van MEE. Ze dansen al jaren bij mij, gewoon met tweetjes. Inmiddels kunnen ze zelf een dans uitvoeren, prachtig toch? Rijk word ik er niet van, maar het is heerlijk om te doen.”

Adres:


Telefoon:

Website:

Onderdeel van:

Complete schoolprofiel: