iedere 3e woensdag van de maand natuurmiddag voor kleuters (Bergen op Zoom)

 

Wil uw kleuter graag naar buiten, spelen in de natuur en de natuur ontdekken, weten hoeveel poten een spin heeft en nog veel en veel meer, dan bent u van harte welkom met uw kind op iedere 3e woensdag van de maanden april, mei, juni, augustus, september, oktober van 14.00 – 16.00 uur bij kleutergroep “De Ontdekkertjes” van IVN Groene Zoom.
Op deze middagen organiseert IVN Groene Zoom in samenwerking met het Brabants Landschap een spel- en ontdekkingsmiddag over de natuur voor kleuters van 4 tot en met 6 jaar op ontmoetingscentrum de Kraaijenberg, Fianestraat 21 te Bergen op Zoom.

Er is geen lidmaatschap aan verbonden. Wel wordt er een vergoeding van 2 euro per kind per middag gevraagd om alle onkosten te kunnen dekken. Voor kinderen waarvan de ouders of grootouders lid zijn van IVN Groene Zoom of Brabants Landschap is de toegang gratis.

Uw kleuter kan samen met u of de grootouders komen genieten van spelletjes buiten, speurtochten, waterdiertjes zoeken  in de slootjes en knutselen met dingen uit de natuur of over de natuur.
Iedere middag worden de kinderen gestimuleerd om een bepaald thema te ontdekken, zoals bijvorbeeld: wilde bloemen, vlinders, bijen, egels, herfst, vogels , waterdiertjes etc.
Tijdens deze middagen willen wij de kleuters zoveel mogelijk kennis over de natuur meegeven en zo respect voor de natuur opbouwen. Dit doen we met spelletjes voor het gebruiken van de zintuigen zoals luisteren, kijken, voelen, ruiken en het ervaren van de natuur door  de  verschillende activiteiten.

Het streven is om zoveel mogelijk activiteiten buiten te doen. Bij slecht weer passen we de activiteiten aan en gebruiken we de mooie  nieuwe educatieve ruimte in het gebouw de Kraaijenberg. We hebben dan spannende natuurspelletjes en knutselactiviteiten. Het is niet de bedoeling dat uw kind afgezet wordt en later weer opgehaald wordt. Doordat de ouders en grootouders aanwezig zijn op deze middagen, is het een streven van de begeleiders om de (groot-)ouders en kleuters met elkaar in de natuur te laten zijn en zo spelenderwijs samen de natuur ontdekken en beleven. Het is een genieten voor jong en oud.

Na afloop wordt er een gezamenlijke afsluiting verzorgd en mogen de kinderen hun gemaakte spulletjes mee naar huis nemen. Tijdens het drinkmoment  mogen de kleuters zelf met hun betaalbewijsje om limonade gaan, die gratis verstrekt wordt.
U kunt alle middagen komen of kiezen welke middag u komt.

Ons enthousiast team Ella, Paul, Sabira en Paulie kijken er naar uit om u op deze woensdagmiddagen te verwelkomen en samen met u en uw kleuter een middag of middagen in de natuur door te brengen.

Voor verdere informatie kunt u mailen naar: ivngroenezoom.secretariaat@gmail.com

http://www.visitbrabant.nl/nl/evenementen/natuurmiddag-voor-kleuters
https://www.ivn.nl/afdeling/groene-zoom/werkgroepen/kleutergroep-de-ontdekkertjes

Adres:


Telefoon:

Website:

Onderdeel van:

Complete schoolprofiel: