CodePact: “Leer onze kinderen digitale vaardigheden!”

http://www.techniekpact.nl/codepact-leer-onze-kinderen-digitale-vaardigheden

CodePact roept het nieuw te vormen kabinet op ervoor te zorgen dat jongeren op structurele wijze digitale vaardigheden zoals programmeren aangeleerd krijgen. Ook moeten leraren versneld bijgeschoold worden om die lessen te kunnen geven. Zij roepen dan ook op ict-onderwijs een plek te geven in het nieuwe regeerakkoord, door onderstaande zin op te nemen:

“Dit kabinet gaat ervoor zorgen dat kinderen en jongeren op structurele wijze digitale vaardigheden (waaronder programmeren) aanleren en biedt leraren de kans zich hierop versneld bij te scholen.”

Op maandag 6 maart 2017 hebben CodePact partners en vrienden een oproep gedaan middels een open brief aan de lijsttrekkers van alle politieke partijen die deelnemen aan de komende Tweede Kamerverkiezingen. De open brief kunt u hier lezen.
Over CodePact: Alle kinderen digivaardig!
De komende jaren zetten CodePact-partners zich in om zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken programmeren. Als eerste mijlpaal werken zij ernaar toe om 400.000 kinderen binnen en buitenschools te bereiken. CodePact bestaat uit 12 kernpartners en 30 vrienden van CodePact die gezamenlijk deze ambitie waar willen maken: een publiek-private samenwerking tussen bedrijven, overheden en non-profit organisaties. >>Meer informatie>>

Adres:


Telefoon:

Website:

Onderdeel van:

Complete schoolprofiel: